Projectes Vibrants, el resum d’un any

Fou l’any passat un any vibrant? Creiem que sí. Des de València Vibrant vàrem començar a pensar que havíem de parlar-ne. Que havíem de somoure entre tots els fonaments d’una ciutat mig adormida, aprofitar les oportunitats sense esperar-nos a que algú ho fera per nosaltres.

Hem xarrat i hem escoltat, ens ajuntàrem al juny a La Rambleta, i després continuà la conversa als Encontres Vibrants, a la xarxa, als carrers. I ara, quan mirem amb ganes el calendari, ens preguntem: quins projectes foren aquells que ens van cridar més l’atenció? Parlàrem de tot, però… de què parlàrem més?

Els espais buits són una prioritat a l’hora de viure la ciutat. Què fem amb ells? Es parlà de més de 100 solars a la ciutat sense cap ús. Per què no en fem una llista? Per què no pensem que li cal a cadascun dels barris on s’ubiquen? La ciutat és oportunitat, i res no simbolitza millor les infinites possibilitats de la urbs que un espai en blanc.

També volem projectes en xarxa: formes de comunicar-nos què ens agrada, què volem canviar a la ciutat. Altres esdeveniments, hortes comunitàries, espais vibrants que tots hauríem de conèixer, fins i tot un segell “València Vibrant”. (Re) descobrir la ciutat de forma col·laborativa, en definitiva.

Ens quedàrem amb ganes de més. Volem un altre esdeveniment València Vibrant per a continuar xarrant, per a continuar teixint la conversa sobre la ciutat que vàrem iniciar en juny a La Rambleta. I 2015 és un any de canvis on haurem de sumar totes les veus: per a l’esport, per als carrers, per a la gastronomia, per al medi ambient, per a l’educació, per a tots.

Atents, perquè açò acaba de començar.

Recommended Posts

Leave a Comment